Potetsuppe

Oppskrifter – Potetsuppe

 

Potetsuppe med sprøstekt bacon

Potetsuppe er godt, og har du ikke forsøkt det før bør du gjøre det nå. Du kan servere den som hovedrett eller forrett, med sprøstekt bacon. Som hovedrett til 4 eller forrett til 6 trenger du omtrent:

  • 1 purre, i ringer
  • 2 hvitløkfedd, grovt hakket
  • 7 poteter, i terninger
  • 8 dl kyllingbuljong
  • 3 dl fløte
  • 2-3 ss creme fraiche
  • sitron
  • salt og pepper
  • 200 g bacon, i biter – sprøstekt
  • frisk timian

Fres purre og hvitløk i smør eller olje, til løken blir blank og myk. Tilsett potetene og kyllingkraften, kok opp og la det småkoke til potetene er møre, etter ca 20-25 minutter.

Mens potetene koker steker du baconet sprøtt. La det renne av på litt kjøkkenpapir.

Tilsett fløte og creme fraiche, kok opp, og kjør suppen med en stavmikser eller lignende til du får en jevn suppe. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server suppen varm, med sprøstekt bacon og frisk timian som garnityr, og med ferskt brød som tilbehør. Drypp gjerne noen dråper olivenolje over suppen ved servering.

 

Potetsuppe Vichysoisse, Middag til 30 kr!

Dette er en ganske klassisk variant av den berømte suppen som kokken Louis Diat oppfant på hotell Ritz-Carlton på første halvdel av 1900-tallet.

2 porsjoner, Tilberedningstid 30 minutter.

  • 500 g poteter
  • 0,5 stk purre
  • 20 g parmesan
  • 2 ss kyllingkraft
  • 1 stk liten pølse snabb
  • salt og nykvernet pepper

Skrell potetene og ha dem i en kjele sammen med purren. Dekk med vann og kok de møre med litt salt.

Bruk gjerne stavmisker og kjør potetene og purren helt glatt. Ha i kyllingkraft og eventuelt litt mer vann til det får riktig konsistens (den skal være tykk, men ikke som en potetmos).

Riv osten og rør den inn. Servér gjerne med noen stekte pølsebiter.

 

Bilde: Flickr,cyclonebill