Bakt potet

Oppskrifter – bakt potet

Bakt potet

Dette trenger du:

  • 1 stor potet per person
  • olje til pensling
  • 200gr bacon per person
  • Rømme, 1dl til hver person
  • Salt og pepper
  • Persille

Slik gjør du:
Bruk jevnt store poteter. Vask dem godt, slik at alle som liker skallet kan spise det. Smør potetene inn med olivenolje. Oljen gjør skallet blankt, sprøtt og delikat. Skjær et kryss i toppen og stikk flere hull i poteten med en potetstikker. Dryss litt salt i krysset. Nå er potetene klare for baking i ovn. Potetene kan pakkes inn i aluminiumsfolie før baking, men dette er ikke nødvendig.

Stekes i stekeovn: Potetene bakes ved 200°C i 30 – 60 min, avhengig av størrelsen. Beregn opp til 2 timer hvis potetene er store. Imens stekes baconterningene i stekepanne. Dryss terningene på tørr stekepanne når det oser lett av den, skru ned varmen og stek til baconet er pent gyllent.
Rør opp rømmen, ha den i skål og pynt med persille.